Appelsap is lekker,
ik houuuuu van appelsap.
Recept voor appelsap
Ingrediƫnten
Voor vier personen:
10 Appels
Voorbereiding
Was de appels goed schoon onder stromend water
Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in vieren
Je kunt de schil van de appels gewoon laten zitten
Aan de slag!
Zet een pan met een laagje water op het vuur
Leg de stukjes appel in de pan en zet de deksel op de pan
Laat de appels 45 min. koken totdat de appels uit elkaar vallen en het een zachte moes wordt
Haal de pan van het vuur en mix of stamp het geheel helemaal glad
Leg een theedoek in een vergiet en plaats er een schone pan onder
Zeef de appels door de theedoek in het vergiet
In de opvangpan heb je nu appelsap, wat overblijft in de theedoek is restafval
Laat het ongeveer een uurtje afkoelen in de koelkast en opdrinken maar!
Dat was het weer!
Click here for the English version.