Hier is de link terug naar de andere sites

Hallo! Deze webpagina gaat over waterpolo, een sport die ik zelf speel
en heel erg leuk vind!

Er zijn heel erg veel regels die waterpoloers moeten volgen,
dus hier is een link naar alle regels!Uitleg

Als mensen aan mij vragen wat waterpolo nou eigenlijk is, zeg ik altijd "handbal in het water" en eigenlijk is dat ook zo.
Het doel bij waterpolo is de bal in het goal van de tegenstanders scoren.
Bij waterpolo speel je met 14 man tegelijkertijd in een veld, 7 teamgenoten en 7 tegenstanders. 1 team heeft minimaal 7 en maximaal 13 spelers, en maximaal 2 vaste keepers.Mannen- en Vrouwenwaterpolo

Bij profesionele voetbal teams zijn er mannenteams en vrouwenteams. Bij voetbal is er heel veel aandacht op de mannen en niet veel op de vrouwenteams. Bij waterpolo is dat een beetje andersom. In de regels zit er geen veschil maar wel een verschil qua supporters en niveau. Bijna overal ter wereld zijn de vrouwen veel beter dan de mannen, en is er ook veel meer aandacht naar.Competitie wedstrijden

In de sport waterpolo speel je voornamelijk in poules, normaal bestaan die uit 12 teams (soms ook minder). Ieder weekend spelen de teams een wedstrijd, (als het geen vakantie is of de wedstrijd is afgeschaft). Deze wedstrijden heten competitiewedstrijden en worden met de eindstand en winnaar bijgehouden in de KNZB app. KNZB staat voor Koninklijke Nederlandse Zwembond. Als je wint krijg je 3 punten, gelijkspel 1 punt en bij verlies krijg je geen punte. Aan het eind van het seizoen worden alle punten opgeteld en het team met de meeste punten, dus het team dat het meeste heeft gewonnen, wint. MAAR: als er aan het eind van het seizoen 2 of meer teams evenveel punten hebben, wint het team met het hoogste doelsaldo. Doelsaldo is het aantal goals die er zijn gescoord en tegen zijn gescoord.

Toernooien

Toernooien worden georganiseerd door een club of vereniging en is vaak voor de lol en teld niet mee voor de compitiewedstrijden. In toernooi wedstrijden speel je 1 partje en steeds tegen een ander team. Het team dat het meeste heeft gewonnen, wint het toernooi.

WK en EK

Het WK en EK zijn kort gezegd hetzelfde als competitie wedstrijden maar op hoger niveau. Bij EK wedstrijden spelen alle landen die mee willen doen wedstrijden tegen andere landen. De Nederlandse teams zijn opgedeekd in 2 teams: De Nederlandse Waterpolo Mannen en de Nederlandse Waterpolo Vrouwen. Er is altijd een mannen WK, waar allee teams met mannen tegen elkaar en vrouwen WK, waar dus alleen vrouwen tegen vrouwen spelen. Dit is ook zo met de EK's.