Welkom op mijn eerste webpagina!

Klik hier als je meer over mij wilt weten.

Recept voor chocolate chip cookies:



Porties:

16 stuks

Ingredi├źnten:



- 100 gram ongezouten roomboter
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 200 gram bloem
- snuf zout
- 1 tl baking soda
- 100 gram chocolate chips
- extra chocolate chips ter decoratie

INSTRUCTIES:

Stap 1.
Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel.
Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.

Stap 2.
Voeg het bloem, zout en de baking soda toe en zet de mixer uit zodra de bloem is opgenomen.
Kneed de chocolate chips door het deeg.

Stap 3.
Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast (maar het liefst de hele nacht).
Verdeel het deeg daarna in 16 gelijke stukken.

Stap 4.
Draai balletjes van de stukjes deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
Je hebt meestal 2-3 bakplaten nodig om alle koeken te bakken. Voeg nog wat extra stukjes chocolade toe.

Stap 5.
Bak in een voorverwarmde oven van 170 ┬░C (boven- en onderwarmte) in 12-14 minuten goudbruin.
De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze
daarna naar een rooster waar ze volledig af kunnen koelen.