Ik ben Asmae
Klik hier om naar volgende pagina te gaan
hieronder staat nog mijn lievelingsrecept!


Smeuïge chocolade brownies maken!

Ik ben dol op alle soorten brownies, maar de smeuïge variant is mijn favoriet. Zo eentje waarbij je na het opeten ervan nog een halve brownie in je mond heb zitten omdat hij overal zo lekker blijft plakken en waarbij je het komende uur nog overal brownie vandaan haalt als je met je tong langs je tanden en je gehemelte gaat 😉 .
Smeuïge chocolade brownies Een makkelijk recept om zelf smeuïge chocolade brownies te maken. Brownies met een intense chocolade smaak en die heerlijk klef zijn. Porties: 16 personen voor een vierkante bakvorm 20 x 20 cm


Ingrediënten
60 gram ongezouten roomboter
150 gram fijne kristalsuiker
75 gram donkerbruine basterdsuiker
125 gram pure chocolade
1 el stroop (pannenkoekenstroop)
2 eieren
1 tl vanille extract
100 gram bloem
20 gram cacaopoeder
1 tl bakpoeder


DE INSTRUCTIES VOOR DE PERFECTE BROWNIE

Doe de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten. De suikerkorrels hoeven niet te smelten. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.
Klop ondertussen de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en mix op een lage snelheid tot een egaal mengsel. Voeg de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder toe. Mix wederom op een lage stand tot de ingrediënten zijn opgenomen. Lang mixen of op hoge snelheid is niet nodig, anders worden je brownies niet zo smeuïg als je wilt. Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 20×20 cm en spreid gelijkmatig uit.
Bak de brownie in 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte). De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg. Laat de brownie volledig in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt en in stukken snijdt.
Eet smakelijk!
Hieronder nog wat resultaten van verschillende mensen!